Szakmai Önéletrajz

  Curriculum Vitae

 

Személyi adatok:

Név: Dalotti Tibor

Szül. hely, idő: Budapest, 1963. május 11.
Anyja neve: Detre Adrienne
Családi állapota: házas
Felesége: Bágyoni-Szabó Zsuzsanna
Gyermekek: Anna (1996), Márk (1998), Ágoston (2001), Domonkos (2004), András (2008)
Vallás: református

 

 

Tanulmányok:

2005.

ELTE Bölcsészettudományi Kar, Kulturális Menedzser szakképesítés

1987.

Budapesti Műszaki Egyetem, Biológus mérnöki diploma

1985.

Budapesti Műszaki Egyetem, Vegyész-üzemmérnöki oklevél

1981-82 és 88.

Sorkatonai szolgálat

1981.

Érettségi a Toldy Ferenc Gimnázium angol szakosított tantervű osztályában 

 

A fentiekkel párhuzamosan:

1984.

Népművelési Intézet Társastánc-tanár képző - Művészeti oktatói képesítés

1992.

Hivatásos előadó-művészeti engedély a modern tánc területén

Munkahelyek:

2009-től

Botafogo Egyesület - elnök

2006-2009.

Bókay Kert Közhasznú Nonprofit Kft. - kulturális menedzser

2004-2006.

Erkel Ferenc Művelődési Központ, Budakeszi - igazgató

1989-től      

Botafogo Egyesület - elnök, 1992-2004 és 2009. óta között főállású alkalmazottként

1987-89.     

Országos Onkológiai Intézet - rákkutató biológus

 

 

A fentiekkel párhuzamosan:

1996-tól

A Társastánc-pedagógusképző tanára (koreográfia ismeretek)

2002-től

Magyar Táncművészeti Főiskola óraadó tanár (koreográfiai ismeretek)

Tisztségek, minősítések, díjak:

1990-1998. Magyar Táncsport Szövetség elnökségi tagja. Elnökségi tagként széles rálátást és gyakorlatot kaptam a sportvezetési területen, hisz egy ideig a szövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős tagja, majd a sportszervekkel kapcsolatot tartó munkatársa voltam.
1994.                       A Táncpedagógusok Szövetségének nívódíja
2000. óta                 Szócikk a „Ki Kicsoda?” életrajzi lexikonban
2003.                       Pro Urbe Pestszentlőrinc díj
2008.                       Riportkötet a Kairosz kiadónál a „Miért hiszek?” sorozatban

Tíz éves koromtól szoros kapcsolatban vagyok a tánccal, jégtáncosként hatszoros Országos bajnoki címet szereztem, versenytáncosként pedig szintén nyertem Országos- és Budapest bajnokságot.

1984 óta tanítok táncot Pestszentlőrincen a Bókay Kertben, vezetésemmel e szakkörökből nőtte ki magát a mostanra a tánc területén országos-, és nemzetközi hírű Botafogo Táncegyüttes. A teljesség igénye nélkül egy-két eredmény, amit a vezetésem alatt ért el az együttes:

A Botafogo Táncegyüttes az egyesületi törvény megszületése pillanatától, 1989. óta egyesületi formában működik, melynek alapításától kezdve elnöke vagyok. Elnökként komoly tapasztalatokat szereztem abban, hogy hogyan kell egy szervezetet irányítani és fennmaradásáról, gyarapodásáról önálló gazdálkodással gondoskodni.  Ezt lemondásokkal teli, kitartó és következetes munkával lehetett megvalósítani. A koreográfusi munkásságom mellett az 30 fős együttes menedzselésével is foglalkozom, szervezem magyarországi és külföldi útjait, hazai fellépéseit, edzőtáborait és irányítom adminisztrációját.
A versenytánc területén nemzetközi pontozóbíróként is működöm, e területen világbajnokságokra is meghívást kapok.
Számítástechnikai ismeretek: Az egyetemen tanult ismereteket folyamatosan aktualizálom és naprakészen tartom. Minden irodai alkalmazást, valamint zenei-, fotó- és videoszerkesztő programot rendszeresen használok. Az Internet és az E-mail a mindennapos munkámhoz tartozik. Haladó felhasználóként készítem és szerkesztem a következő honlapokat: www.botafogo.hu, www.dalotti.hu (családi honlapom).
Politikai pártnak sohasem voltam tagja, a szakmai munkámat sohasem befolyásolta a saját politikai nézetem, vagy mások politikai nézetei. A családomnak és az őseimnek köszönhetem, akik a magyar történelemben és kultúrában vezető szerepet játszottak, hogy pezsgő szellemi környezetben nőhettem fel.
Jeles eredményű érettségit tettem angol nyelvből, folyékonyan beszélek, írok és olvasok angolul. Nemzetközi kapcsolatokért felelős posztom, valamint nemzetközi pontozóbírói végzettségem és saját együttesem nemzetközi kapcsolatainak fenntartása miatt állandóan gyakorlom az idegen nyelvet. Tánckurzusokat, továbbképzéseket vezetek angol nyelven. Németül is jól értek, megértetem magam, időhiány miatt nem tettem nyelvvizsgát, de készülök rá (feleségem német nyelvtanár).

A fent leírtak alapján és a non-profit szférában szerzett évtizedes, szervezetvezetői, sportvezetői és koordinátori tapasztalataimmal, valamint a több éves igazgatói gyakorlatommal, ezen kívül koreográfusként meglévő kreativitásommal képes és alkalmas vagyok olyan művészeti menedzseri vezetői feladatok ellátására, amelyek az adott intézmény, szervezet arculatát meghatározzák és markánsan tudják képviselni a többi hasonló szerveződésből kiemelve.
Minden olyan feladat, amely a színházi világ, a kulturális média, a tágabb értelemben vett kultúra területén kihívásokat jelent, számomra intellektuális élvezetet jelentenek, ezért szívesen keresem meg a megoldást rá.
A családom, az öt gyermekem, stabil hátteret nyújtanak minden nehezebb feladat megoldása mögött.

Budakeszi, 2012. július

 

Dalotti Tibor
Budakeszi, Reviczky u. 40.
Tel.: 0623457900
Mobil: 06209384504
E-mail: tibor@dalotti.hu
Honlap: www.dalotti.hu